Фермери переходять на культури з меншим обсягом у логістиці

05 травня 2024, 11:15 8469

За останні два роки фермерське господарство «Риск» на Київщині перейшло на культури з меншим обсягом у логістиці: скоротили посіви кукурудзи, замінивши її соєю, також більше почали сіяти озимої пшениці. Соняшник лишили без змін, адже мають поблизу переробника, якому постачають зібраний врожай.

Про це AgroPortal.ua розповів власник ФГ «Риск» Микола Зубков.

За його словами, в нинішній ситуації вводити нові культури в сівозміну не планують, оскільки це потребує техніки, знань та опанування технологій вирощування. Тож сівозміна лишається сталою: пшениця, соняшник, кукурудза, соя.

propData.content.image
Микола Зубков, власник ФГ «Риск»

Ми використовуємо якісний насіннєвий матеріал, зокрема, по соняшнику та кукурудзі працюємо із компанією RAGT Semenсes. Цього року для посівної ми скористалися програмою кредитування від «Укргазбанку» та Ukravit: взяли гербіциди, фунгіциди, посівний матеріал соняшнику та кукурудзи. Програма дуже зручна для аграрія — на 6 місяців під 0,01%. Цього часу достатньо, щоб посіяти, виростити, зібрати урожай і вчасно розрахуватися.

Фермер додає, що цього року на полях ФГ «Риск» будуть сіяти високоврожайний класичний гібрид соняшнику ранньостиглої групи РЖТ Волльф та кукурудзу РЖТ Ліпеккс.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua