Названо перспективні напрями поглибленої переробки агропродукції

29 квітня 2024, 08:00 727

В Україні насамперед буде розвиватись поглиблена переробка нішевих культур.

Таку думку виданню Delo.ua висловив співвласник і керуючий партнер HD-group Борис Шестопалов.

За його словами, деякі виробники борошна починають концентруватися на переробленні пшениці твердих сортів, щоб створити у країні повний макаронний цикл власного виробництва. «В Україні також поліпшується ситуація з картоплею. Незабаром з’явиться ще декілька виробництв, що будуть розвивати виготовлення продуктів із картоплі, причому як у сегмені готової їжі, так і на B2B-ринку», — додав фахівець. 

Також, на думку Бориса Шестопалова, непогані перспективи має сегмент рослинного молока. 

«Тож перші кроки щодо поглибленого перероблення аграрної сировини вже зроблені. Але це тільки початок для створення таких виробництв в Україні. Наприклад, виробництва протеїнів, яке має стати основою для створення нової їжі», — підсумував він.