Агротрейд цьогоріч випробує більше 400 сортів культур та ЗЗР

02 травня 2024, 13:22 706

Група «Агротрейд» 2024 року здійснить 411 агровипробувань.

Серед них — дослідження різних сортів та гібридів озимих ріпаку і пшениці, сої, соняшнику, кукурудзи, технічних конопель та ярої пшениці, а також випробування сучасних засобів захисту рослин, говориться у повідомленні компанії. 

«Ми вивчаємо нові сорти і гібриди культур, аби виявити найпродуктивніші й найтехнологічніші з них для поступової заміни наявних у нас. На ринку постійно з’являються нові пропозиції насіння, тому необхідно тримати руку на пульсі та підбирати ті варіанти, що будуть найкращими у наших умовах. Для отримання точніших результатів у 2024 році ми збільшили кількість повторностей у випробуваннях», — розповідає заступник директора з насінництва агропромислового департаменту Групи «Агротрейд» Анатолій Береза.

Цього сезону також буде акцентована увага на виборі найоптимальнішого фунгіцидного набору для озимого ріпаку, соняшнику та сої. Адже сівозміна компанії насичена цими культурами, а хвороби у них спільні.

Крім того, планується визначити найбільш економічно доцільні варіанти норм внесення азотних та сірковмісних мінеральних добрив.

Центри випробувань технологій Групи «Агротрейд» розташовані у Харківській, Сумській та Чернігівській областях. Зазвичай кожне випробування триває протягом декількох років, і лише після цього найкращі технології або сорти вводяться у промисловий посів. Наприклад, протягом минулого року в компанії добрали 7 нових засобів захисту рослин та 17 сортів і гібридів різних культур.


Для довідки: Група «Агротрейд» — вертикально інтегрований холдинг агропромислового циклу: виробництво, зберігання, переробка і торгівля сільськогосподарською продукцією. Холдинг обробляє 70,5 тис. га землі в Чернігівській, Сумській, Полтавській та Харківській областях. Профільні культури — соняшник, кукурудза, озима пшениця, соя, ріпак. Група володіє мережею елеваторів загальною ємністю одноразового зберігання 570 тис. т.